Slapende tabbladen in de Microsft Edge browser zorgen ervoor dat je minder werkgeheugen verbruikt en sneller kan schakelen tussen web-applicaties.

Last van traagheid wanneer je meerdere tabbladen in je browser geopend hebt? De slapende tabbladen functie in Microsoft Edge maakt daar een einde aan. De functie plaatst geopende tabbladen in de slaapstand, zodat ze geen gebruik meer maken van de resources op je PC.

Traagheid tijdens gebruik van Microsoft Edge?

Onze werkzaamheden verplaatsen zich meer en meer naar online-software in de vorm van webapplicaties. Websites voor je boekhouding, de planning of het gebruik van online Office functies, het kan allemaal online. Naarmate je meer zult browsen tijdens je dagelijkse werk, blijven er ook vaker webpagina’s of webapplicaties geopend staan. Dit zorgt in sommige gevallen voor een behoorlijke hoeveelheid geopende pagina’s, die op hun beurt allemaal een stukje werkgeheugen of CPU van je computer vragen.

Wat zijn Microsoft Edge slapende tabbladen?

Microsoft werkt al een tijdje aan een functie die er voor kan zorgen dat ongebruikte tabbladen of webpagina’s in een non-actieve staat gezet kunnen worden. Zo voorkomt het dat die pagina’s de resources op je computer vast blijven houden, waardoor er meer ruimte overblijft voor de rest van je applicaties of werkzaamheden. De “slapende tabbladen” bieden een uitkomst voor degenen die tijdens hun dagelijkse werk veel moeten schakelen tussen webapplicaties of pagina’s, waardoor zij automatisch dus veel pagina’s geopend houden.

Snel schakelen tussen werkzaamheden met Sluimerstandtabbladen 

Het gebruik van de slapende tabbladen (ook wel sluimerstand tabbladen genoemd) is naadloos en voor de gebruiker bijna niet te merken. Het zorgt ervoor dat je computer snel kan blijven schakelen tussen je verschillende werkzaamheden, zonder dat je hiervoor iets extra’s hoeft te doen. Wanneer je wisselt tussen de verschillende tabbladen, worden ongebruikte pagina’s automatisch in slaapstand gezet. Tabbladen die je opnieuw bezoekt, of beter gezegd: waarnaar je terugkeert, worden direct uit slaapstand gehaald zodat je meteen weer verder kunt zonder hinder.

Naar wens aan te passen

De verschillende instellingen zijn naar wens aan te passen. Zo kun je de tijd aanpassen waarna een tabblad in slaapstand mag geraken, maar ook voorkomen dat bepaalde pagina’s, of webapplicaties niet in slaapstand terecht komen. Een slapend tabblad is gemakkelijk te herkennen aan een lichte vervaging in je tabbladenbalk, ten opzichte van de actieve tabbladen.

Hoe gebruik ik slapende tabbladen in Microsoft Edge?

Simpel genoeg; de slapende tabbladen worden automatisch toegevoegd aan de nieuwste versie van Microsoft Edge. Zorg er dus voor dat je browser up-to-date blijft. Dit gebeurt, tenzij je dat expliciet weigert, meestal vanzelf. Daarna kun je via het “instellingen en meer” ( ) naar de instellingen van je browser navigeren. Daar kun je onder “Systeem” de functie naar wens aanpassen.

Heb je hulp  nodig bij het instellen van de slapende tabbladen?

Bekijk onze laatste blog artikelen: