Home / Blog / Maak kennis met Microsoft’s nieuwe browser: Edge!
Office365 Teams

Microsoft vervangt Internet Explorer voor haar nieuwe browser: Edge!

De dagen van Internet Explorer zijn voorbij. In een tijd waarin zo’n 80% van de mensen wereldwijd gebruik maakt van Windows, wat vroeger standaard werd geleverd met Internet Explorer, is het tijd voor vernieuwing. Maak kennis met Microsoft’s nieuwe browser: Edge!

Microsoft bouwt al enige tijd aan haar nieuwe browser en veel gebruikers zullen er dan ook al mee te maken gehad hebben; Microsoft Edge. In de eerste instantie heeft Edge een nogal rumoerige start gehad. De bouwtechniek achter de “nieuwe” browser ondersteunde niet alle websites. Ontwikkelaars stonden voor een uitdagende taak om hun websites te bouwen voor Edge.
Na een periode met weinig succes geprobeerd te hebben haar nieuwe browser aan de man te brengen, koos Microsoft ervoor om het roer om te gooien.

Vernieuwing bij Microsoft.

Microsoft stapte over naar de ‘Open Source’ broncode van The Chromium Project. Grote browsers zoals Google Chrome en Opera zijn erop gebaseerd. De nieuwe Microsoft Edge, onder gebruikers ook wel “Edge Chromium” genoemd, was geboren. Ontwikkelen voor browsers gebouwd op deze code is vanwege de Open Source achtergrond een stuk gemakkelijker. Bovendien kan de nieuwe browser hierdoor profiteren van de voordelen als veiligheidsupdates en ontwikkelingen door de ontwikkelaars van het Chromium Project. De nieuwe Edge is sneller, gemakkelijker en bied een aantal belangrijke punten die het gebruik ervan het overwegen waard maken.

Betere veiligheid en gebruiksgemak.

Edge profiteert dankzij Microsoft van de hoogst genoteerde beveiliging tegen phishing en malware om je data en verkeer te beschermen tegen aanvallen. Met het oog op productiviteit, Edge verandert elk nieuw tabblad in een hub met snelle toegang tot Office Apps, bestanden, websites en ingebouwde zoekfunctie van Microsoft. Tevens kun je Edge nu synchroniseren op al je apparaten. De browser is beschikbaar voor ondersteunde versies van Windows, MacOS, iOS, Android en Linux. Koppel je Microsoft of Office365 account aan je browser en synchroniseer zo al je instellingen, voorkeuren en favorieten mee over elk platform.

Door te koppelen met Office365 profiteer je ook van de beste browser om de diensten van Office365 te beheren en te benaderen.

Maak kennis met de Microsoft’s nieuwe browser: Edge!

Wil je meer weten over deze browser of laten controleren of jij er al gebruik van maakt?
Neem dan contact met ons op.

 

Meer Berichten

Even voorstellen – Rens

Inmiddels is Rens al een tijdje bij ons in dienst, misschien heb je hem zelfs al even gesproken of gezien? Aan de hand van een kort interview stellen welees meer