Home / Blog / Is jouw IT-omgeving al klaar voor de toekomst?
Office365 Teams

Is jouw IT-omgeving al klaar voor de toekomst?

Het landschap van IT infrastructuur verandert voortdurend. En waar de basis van dienstverlening verandert, zal ook de dienstverlener moeten mee veranderen. Twee belangrijke pijlers van een degelijke IT infrastructuur zijn; schaalbaarheid en veiligheid. Schaalbaarheid zorgt ervoor dat je omgeving met je bedrijf meegroeit en de veiligheid zorgt ervoor dat je bedrijfsvoering niet stil komt te liggen bij een eventuele aanval.

Hoe staan we ervoor?

Ongetwijfeld zijn de berichten over recente veiligheidslekken je niet ontgaan. Ook in het MKB vallen slachtoffers en dus is het belangrijk om over de veiligheid van je systeem na te denken. Met een veilige omgeving, die met je meegroeit of krimpt wanneer dat van toepassing is, vergroot je de kans dat je bedrijf altijd kan blijven doordraaien. De tijd staat hierin niet stil, denk hierbij aan de nieuwste oplossingen in Azure:

  • Backup
  • Authenticated e-mail
  • Gebruikersbeheer
  • Apparaatbeheer

Hoe zetten wij de toekomst in voor jouw bedrijf?

Door steeds mee te gaan met deze technieken kunnen we ze meer en meer aanwenden om voor jouw bedrijf te werken. Zo zorgt een cloud back-up voor een veilige terugvalbasis en kunnen we via het gebruikers-en-apparaat beheer in Azure gemakkelijk werkplekken inzetten wanneer je bezetting veranderd. De afgelopen periode heeft immers geleerd dat daar voor veel bedrijven niet aan te ontkomen valt. Het gebruik van deze tools en mogelijkheden is innovatief en zorgt ervoor dat je voorop blijft lopen. 

Hoe is dit ook voor mij van toepassing?

Aangezien nagenoeg ieder bedrijf tegenwoordig tenminste een deel van de bedrijfsvoering ‘online’ uitvoert, kan iedereen inspringen op de voor-en-nadelen daarvan. Zo loopt zo ook ieder bedrijf het risico om slachtoffer te worden van een cyber-aanval. Denk hierbij aan gegevens-diefstal, versleuteling van je data of het onklaar maken van je server. Heb je die risico’s goed afgedekt, dan kun je ook de vruchten plukken van online werken. Zo zet je snel nieuwe gebruikers aan het werk, kun je noodzakelijke data gemakkelijk (en veilig) delen en bij verlies van gegevens heb je een back-up in de cloud staan.

Klinkt goed, wat kan ik doen?

Natuurlijk is het belangrijk om in de basis je werkplek goed op orde te hebben. Naast de gebruikelijke virusscanner is het mogelijk om bijvoorbeeld:

  • Je gebruikersdata te beveiligen met extra veiligheidslagen (MFA)
  • De apparaten van je gebruikers te beheren en beveiligen via een set vaste variabelen
  • Je data, bijvoorbeeld in Teams maar ook je e-mail, te laten back-uppen
  • Je gebruikers online te beheren, zodat je gemakkelijk kunt schalen tussen accounts en apparaten

Een kleine selectie uit de mogelijkheden van een platform als Azure. Graag informeren wij je over de mogelijkheden die er zijn.

Neem contact met ons op als je nieuwsgierig bent hoe wij deze middelen in jouw infrastructuur kunnen inzetten, voor een advies wat past bij jouw bedrijf.

Meer Berichten

Even voorstellen – Rens

Inmiddels is Rens al een tijdje bij ons in dienst, misschien heb je hem zelfs al even gesproken of gezien? Aan de hand van een kort interview stellen welees meer