Home / Blog / Deze Microsoft diensten straks niet meer ondersteund

Microsoft producten end of Life

Microsoft stopt met de ondersteuning van diverse diensten. Dit wordt ook wel de “End of Life” datum genoemd, want de levenscyclus van het product komt dan ten einde. Als een dienst niet meer wordt ondersteund dan stoppen de ontwikkelaars met het dichten van lekken en het updaten van nieuwe features.

Kort gezegd houdt dit in dat kwetsbaarheden niet meer uit de dienst gehaald worden waardoor deze niet meer veilig kan worden gebruikt.
Denk hierbij aan Windows Server waarbij kwaadwillenden gemakkelijk data kunnen ontvreemden, of een mailsysteem wat vatbaar is voor het versturen van bijvoorbeeld schadelijke berichten. Vervang deze diensten tijdig voor nieuwere versies of andere diensten. Zo voorkom je dat jouw bedrijf een gemakkelijk doelwit wordt voor misbruikers.

Hieronder vindt je een kort overzicht met diensten die in het komende jaar geen updates meer ontvangen.
– Windows 7 (14 Januari 2020)
– Windows Server 2008 (R2) (14 Januari 2020)
– Office 2010 (alle edities) (13 Oktober 2020)
– Windows 10 Home/Pro, versie 1709 (14 April 2020)
– Internet Explorer 10 (31 Januari 2020)
– Office 2016 standard voor Mac (13 oktober 2020)

Herken je één van de diensten uit bovenstaande lijst, of ben je nieuwsgierig of dit van toepassing is op jouw situatie? Neem dan contact met ons op. Support IT kan je helpen met een soepele overgang naar een nieuwe versie of product.

Meer Berichten

Even voorstellen – Rens

Inmiddels is Rens al een tijdje bij ons in dienst, misschien heb je hem zelfs al even gesproken of gezien? Aan de hand van een kort interview stellen welees meer