Sinds de COVID-19-pandemie is hybride werken bij veel mkb-bedrijven de norm geworden. Maar wat is hybride werken nu precies en hoe kan je het efficiënt toepassen binnen je bedrijf? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over hybride werken, zodat je een goede afweging kan maken of hybride werken ook binnen jouw bedrijf een succes kan worden.

Wat is hybride werken?

Hybride werken houdt in dat werknemers de flexibiliteit krijgen om zelf te bepalen waar en wanneer ze willen werken. In de praktijk zie je dat een werknemer die hybride werkt ongeveer 40% van de werktijd thuiswerkt, 40% op kantoor en 20% zelf kan invullen. Daarnaast is hybride werken natuurlijk niet voor alle beroepen mogelijk, bijvoorbeeld als je door de aard van de werkzaamheden fysiek op locatie moet zijn. Hybride werken is dan ook het meest populair binnen de zakelijke dienstverlening, financiële dienstverlening en overige kantoorfuncties.

Wat zijn de voordelen van hybride werken?

Hybride werken biedt veel voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

Een betere work-life balance
Meer Autonomie (zelfstandigheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid)
Meer werkgeluk
Hogere productiviteit
Duurzaam
Lagere kans op burn-out klachten
Minder reistijd
Kostenbesparingen

Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel bedrijven de overstap maken naar deze nieuwe manier van werken. Bovendien vind 49% van de jongeren het belangrijk om werktijden helemaal zelf te bepalen, dus ook richting de toekomst is hybride werken een punt van aandacht.

Wat heb je nodig om hybride te werken?

Om hybride werken op een efficiënte manier toe te passen binnen je bedrijf zijn er een aantal essentiële punten waar je rekening mee moet houden. We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

  • Een betrouwbare internetverbinding
  • Een geschikte werkruimte
  • Een geschikte computer, laptop of mobiel apparaat
  • Communicatie- en samenwerkingstools
  • Beveiligings- en privacytools

Hoe kunnen wij je bedrijf helpen om hybride te werken?

Om te beginnen heeft ieder bedrijf een andere IT-behoefte, maar omdat wij een helder beeld hebben wij wat onze klanten doen, kunnen wij je voorzien van het juiste advies. Wij denken graag met je mee en maken inzichtelijk welke verbeteringen er nodig zijn om hybride werken binnen jouw bedrijf mogelijk te maken.

Praktijkvoorbeeld van hybride werken
Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om flexplekken in te richten op de werkvloer en te gaan werken met laptops. Daarnaast kun je Microsoft 365 gebruiken om je bestanden op te slaan in de cloud en efficiënter te werken met de productiviteitsapps van Microsoft Teams.

Samenwerken was nog nooit zo eenvoudig
Een van de grootste voordelen van Microsoft 365 is de mogelijkheid om in realtime samen te werken aan documenten. Dit betekent dat meerdere medewerkers tegelijkertijd aan hetzelfde document kunnen werken, ongeacht waar ze zich bevinden. Dit maakt het gemakkelijker om projecten snel af te ronden en deadlines te halen. Bovendien worden alle wijzigingen automatisch opgeslagen en gesynchroniseerd, zodat iedereen altijd over de meest recente versie van het document beschikt.

Eén totaaloplossing voor hybride werken
Bij ons kun je terecht voor alles wat je nodig hebt om hybride te werken. Van Microsoft 365 licenties tot benodigdheden voor op kantoor of thuiswerkplek, wij weten wat je nodig hebt en geven je advies op maat. Tevens kunnen we je ook van dienst zijn voor zakelijk (glasvezel) internet, VoIP telefonie en mobiele telefonie. Kortom, bij Support IT krijg je een totaaloplossing voor hybride werken.

Is hybride werken veilig?

Kort gezegd, ja! Hybride werken is zeker veilig, maar dan moet de beveiliging van je IT-omgeving natuurlijk wel goed geregeld zijn. Met behulp van de nieuwste cyber security technieken kunnen wij ervoor zorgen dat je bedrijf zorgeloos in de cloud kan werken.

Kostenbesparing door toename remote support
Een bijkomend voordeel van de tools die wij gebruiken om hybride werken mogelijk te maken, is dat je ook meer op afstand kan beheren. Hierdoor is het minder vaak nodig dat wij op locatie aanwezig zijn en kan er worden bespaard op de kosten voor systeembeheer of werkzaamheden op locatie.

Kort samengevat

Om hybride te kunnen werken zijn de juiste tools, apparatuur en richtlijnen essentieel voor succes. Door te investeren in de benodigde hulpmiddelen en technologieën kunnen bedrijven hun medewerkers de nodige flexibiliteit bieden om te werken waar en wanneer ze willen, zonder in te leveren op productiviteit of communicatie.

Nieuwsgierig naar wat we nog meer voor je kunnen betekenen op gebied van hybride werken?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Bekijk onze laatste blog artikelen: