Home / Blog / Support IT is voor ons meer een partner dan leverancier.

Rob de Blauw,
Stichting Welzijn-en-Ondersteuning
Pijnacker-Nootdorp

“Support IT is voor ons meer een partner dan een leverancier”

Als er iets speelt, kunnen ze snel schakelen.

Begin 2020 investeert SWOP flink in ICT. “Support IT maakte voor ons een plan om onze hardware te moderniseren”, legt directeur Rob Blauw uit. “Daarvoor trekken we vier maanden uit, zodat de winkel ondertussen gewoon open kan blijven. ICT is voor ons heel belangrijk om met onze collega’s, cliënten en vierhonderd vrijwilligers te communiceren.”

In opdracht van de gemeente Pijnacker-Nootdorp organiseert SWOP verschillende activiteiten voor de inwoners, zoals sport, een computercafé, de bibliotheek en avonden waar ouderen kunnen aanschuiven voor een gezamenlijke maaltijd. Ook ondersteunt SWOP de inwoners door de inzet van sociaal werkers en ouderenadviseurs. “Voorheen werkten we vanuit één locatie”, zegt Rob. “Tegenwoordig hebben we twee locaties in Pijnacker, een in Delfgauw en een in Nootdorp. We wisselen veel privacygevoelige informatie uit. Support IT beveiligt onze ICT en maakt back-ups. Ook kijken ze op afstand mee hoe ons netwerk functioneert.”

Lokale partij

“Sinds 2018 is SWOP al klant van Support IT”, zegt Ferry van Buijtene trots. “Wij vinden het heel leuk dat wij iets voor een lokale partij als SWOP kunnen betekenen en dat zij investeren in hun ICT. Destijds kozen ze voor ons vanwege de continuïteit. Ze werkten nog met verouderde technieken, maar waren van plan op termijn te investeren. Wij hebben voor SWOP een paraplufunctie. Onze servicedesk is continu bemand, we leveren hardware, kunnen ondersteunen bij de stap naar de Cloud en hun telefonie uit handen nemen.”

Snel schakelen

“Alle desktops worden vervangen door laptops en onze vaste telefonie maakt plaats voor mobiele telefonie”, vertelt Rob. “Onze informatie wordt opgeslagen in de Cloud, zodat we er vanaf iedere locatie over kunnen beschikken. Support IT is voor ons meer een partner dan een leverancier. De jongens denken mee over oplossingsrichtingen en komen met ideeën. Als er iets speelt, kunnen ze snel schakelen. De keuze voor een lokale partij is principieel en praktisch.”

Meer Referenties