Home / Blog / Introductie op het gebruik van Microsoft Teams
Office365 Teams

Introductie op Microsoft Teams

De huidige tijd vergt veel van de maatschappij. Voor veel mensen en bedrijven is er weinig meer zeker en juist nu is het belangrijk dat je op iedereen een beroep kunt doen om zijn/haar steentje bij te dragen.

Veel werkgevers zullen te maken hebben met aangepaste werktijden en collega’s die hun werkzaamheden thuis uitvoeren. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om met iedereen in contact te blijven en zo het maximale uit de samenwerking te halen. Een groot deel van onze klanten maakt gebruik van de services van Microsoft voor hun connectiviteit en functionaliteit. Office 365 biedt immers een ruim pakket aan mogelijkheden om op verschillende manieren met elkaar samen te werken. Zo vinden er momenteel veel bel-afspraken plaats via Microsoft Teams. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de web-cam en een microfoon om met elkaar te kunnen communiceren. Dit is vaak een uitkomst om toch in nauw contact met je collega’s of werknemers te staan.

Ook bied dit perspectief natuurlijk mogelijkheden om te besparen op reiskosten. Zo kun je met klanten vergaderen op afstand of even snel via Teams je scherm delen om een collega te ondersteunen of op de hoogte te brengen van een wijziging in een document. Wij zien een toename in het gebruik van Microsoft Teams. Aangezien Support IT vaak de eerste dienstverlener is op het gebied van IT, denken wij graag mee aan een passende oplossing voor jouw situatie. Denk hierbij aan het installeren van de Teams applicaties bij collega’s of het ondersteunen bij het organiseren van een vergadering of meeting.

Microsoft Teams biedt ook mogelijkheden tot het uitgebreid samenwerken in documenten en bestanden, waardoor centralisatie van je gegevens niet meer noodzakelijk is. Door het gebruik van Microsoft Services kun je veilig (denk aan 2-staps authenticatie) toegang krijgen tot je documenten en snel informatie delen of bereiken.

Wil je meer informatie over het thuiswerken en samenwerken met Teams? Neem dan contact met ons op.

Meer Berichten

Even voorstellen – Rens

Inmiddels is Rens al een tijdje bij ons in dienst, misschien heb je hem zelfs al even gesproken of gezien? Aan de hand van een kort interview stellen welees meer