Home / Blog / Veilig bankieren met F-secure bankierbeveiliging
F-secure bankierbeveiliging

Veilig bankieren met F-secure bankierbeveiliging

Graag lichten wij diverse onderwerpen uit waarmee onze klanten al dan niet in het dagelijks gebruik van onze dienstverlening mee te maken kunnen krijgen, of mogelijk een interessante toevoeging daarop kan zijn. Dit keer: bankierbeveiliging van F-secure.

Tegenwoordig is digitale beveiliging niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Kort gezegd mogen producten die je computer beveiligen of je netwerkverkeer regelen niet meer ontbreken.
Werkstations en laptops die Support IT uitlevert, zijn voorzien van F-secure. Een grote en bekende virus beveiliging-specialist.
De producten van F-secure geven je werkplek een betrouwbare bescherming tegen verschillende bedreigingen. De gebruiker merkt daar normaal gesproken weinig van, virusbeveiliging werkt namelijk op de achtergrond. Een vorm van bescherming die wél zichtbaar is, is de zogenaamde “Bankierbeveiliging”.

Wat is het?

De bankier beveiliging ziet wanneer je een bankier-of-transactiewebsite bezoekt. Vervolgens worden alle verbindingen naar andere websites geblokkeerd. F-secure beschermd hierdoor je transactie tegen onderschepping van buitenaf. Je kunt dan alleen verbinding maken met websites die als veilig worden beschouwd voor online bankieren. In veel gevallen is dat alleen de website van de bank of transactie die je op dat moment bezoekt.

Geen internet

Doordat de bankierbeveiliging alle andere verbindingen tegenhoudt, is er (vaak plotseling) geen verkeer meer mogelijk met andere websites of services. Zo komt het voor dat bijvoorbeeld Outlook geen berichten meer ophaalt, of de order applicatie op het werkstation geen orders meer binnen krijgt. Het lijkt alsof je hierdoor geen internet meer hebt. Dit is eenvoudig verhelpen door de bankierbeveiliging in de browser te stoppen via de balk bovenin je scherm. Ons advies: doe dit pas nadat je je transactie of bankzaken hebt afgerond. De verbinding wordt daarna hersteld en al het overige verkeer kan weer plaatsvinden.

Bankierbeveiliging belemmert mijn werkzaamheden

Soms gebruik je tijdens de transacties of bankzaken ook andere services. Denk hierbij aan een web portaal voor bijvoorbeeld salaris administratie, personeelszaken of een ordersysteem. Wanneer de bankierbeveiliging aan staat zal verkeer met die web portalen vaak worden geblokkeerd. Dit kan vervelend zijn en je werkzaamheden vertragen. Zorg er bij voorkeur voor je werkzaamheden zo aan te passen dat ze elkaar niet in de weg zitten. Als dat echt geen optie is, kan de bankierbeveiliging worden uitgezet. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze servicedesk, zij helpen je graag verder.

Wil je meer informatie over de bankier beveiliging?

Neem dan contact met ons op.

Meer Berichten

Even voorstellen – Rens

Inmiddels is Rens al een tijdje bij ons in dienst, misschien heb je hem zelfs al even gesproken of gezien? Aan de hand van een kort interview stellen welees meer